Részletek
Nem a megszokott forma, de annál ízletesebb tésztaféle.
Elkészítése: némi olaj felhasználásaval a tarhonyát folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Ez azért célszerű, mert így kisebb az esély, hogy összetapadjanak a szemek.
Ha hideg vízzel öntjük fel, akkor leülepedhetnek a szemek az edény aljára, és könnyebben lekaphat. Nem mellesleg így előbb el is készül az étel.
Amikor felöntöttük a vízzel, sózzuk, majd közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Miután késznek ítéljük, hagyjuk fedő alatt pihenni 10 percig, és csak ezután keverjük fel.
Tökéletes kiegészítője lehet akár egy pörköltnek, de önmagában, egy kis paradicsomszósszal, aszalt paradicsommal, olajbogyóval turbózva szuper egytálételként is megállja a helyét.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!